Към момента по-голяма част от пътищата на територията на Област Пазарджик са проходими при зимни условия. Изцяло затворен за всички превозни средства е пътят Белово-Юндола, за да не се създават рискове за преминаващите през него, съобщи за "Фокус" говорителят на ОДМВР-Пазарджик Мирослав Стоянов. 

С цел по-добро снегопочистване и това да не се създават условия да закъсали автомобили, е забранено движението на камиони над 12 тона в участъците между Велинград и Юндола, Юндола-Якоруда, Батак-Цигов чарк и Панагюрище-Пирдоп през село Панагюрски колонии. 

Екипите на пътна полиция на всички районни управления на МВР в цялата област имат постоянна връзка със стопаните на пътя, както с на фирмите, които са ангажирани със снегопочистващата дейност. 

Усилията са насочени към основните и най-натоварените пътни артерии, а именно автомагистрала "Тракия" и първокласните пътища.  

Към момента в ОДМВР-Пазарджик няма данни за бедстващи хора и закъсали автомобили. През изминалите часове екипите на пожарната са реагирали на четири сигнала за паднали дървета по пътни отсечки – два за територията на община Велинград и по един за Пещера и Батак - на пътя Пещера-Батак и Батак-Цигов чарк. Снежната покривка е от мокър сняг и това създава предпоставка за още паднали дървета и клони.

От ОДМВР-Пазарджик съветват водачите шофират с повишено внимание, да тръгват на път с добре оборудвани за зимни условия автомобили, заредени с гориво, както и с достатъчно пълни батерии на мобилни телефони.