От 9 до 12 август се въвежда временна организация на движение в район "Триадица“, съобщиха от Столичния инспекторат. В този период ще се мият улици, които за целта ще бъдат затворени за движение, престой и паркиране. 

Собствениците на автомобили трябва да преместят колите си за времето от 07:30  до 16:30 часа от уличните платна.

Това е необходимо, за да се извърши цялостно миене на пътните платна и тротоарите. От Центъра за градска мобилност напомнят, че "Синя“ и "Зелена“ зони също временно не работят за каретата, по които е предвидено миенето, а автомобилите ако не са преместени от собствениците им, с "паяците“ ще бъдат релокирани в близки улици. 

Информация за това къде и кога ще се мие може да се види на страницата на Столичен инспекторат, а специално за този вид организация на миене, на гражданите е съобщено предварително чрез информационни листовки на входовете на жилища и други обекти.

Екипите на почистващите фирми започнаха работа днес  от каре №69 , което включва бул. "Патриарх Евтимий“, бул. "Ген. Михаил Д. Скобелев“, бул. "Витоша“,ул.“Гургулят“,ул.“Верила“,ул. "Княз Борис I“ и ул. "Цар Асен“.  

Тук може да видите графика за миене на улиците в район "Триадица".