Временна организация за безопасност на движението със спиране на движението се въвежда във вторник, 29 октомври, по ул. "Арда“ в участъка от кръстовището с ул. "Марица“ до кръстовището с бул. "България“ в Разград.

Това се налага заради извършване на краткотрайни строителни и монтажни работи, свързани с подмяна на дефектирали осветителни тела от уличното осветление в района, както и на окастряне на клоните от дърветата, които пречат на ел.захранването по ул. "Арда“ и пред блок №13 на ул. "Марица“.

Ремонтът ще се извърши от Общинско предприятие "Ремонтстрой“, а окастрянето на клоните – от ОП“Паркстрой“. Двете дейности ще се извършат между 8,00 и 17,00 ч. на 29 октомври, съобщи Общината.

В този период с оглед безопасността на минувачите е забрано и движението на пешеходци по тротоара отдясно по посока на движението.

Забранени са и престоят и паркирането на паркинга пред блок 13 на ул. "Марица“ – от чешмата Ючкурналия до заведението "Almost Famous“.

Съгласно заповедта на Кмета на Община Разград за временната организация на движението трябва да се сигнализира, а движението на МПС да се осъществява по обходни маршрути по останалите отворени за движение улици в съответствие с правилата за движение.