На 27 септември, петък, от 9:00 ч. до 12:00 ч. ще бъде затворена за движение на автомобили ул. "Арх. Манол Йорданов“, която свързва Горна и Долна Трака. Това съобщиха от дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ към Община Варна след традиционната среща с представители на пътните фирми. Причината за затваряне на улицата е полагане на долен слой асфалт по пътното платно.

Припомняме, че ул. "Арх. Манол Йорданов“ се възстановява изцяло със средства от Община Варна. Причината е, че тя ще се използва като основен обходен маршрут при реализирането на втория етап от проекта на ВиК – Варна, който предвижда изграждане на нов главен водопровод по пътя за курортните комплекси I-9.

По тази причина от началото на октомври предстои да бъде въведена временна организация на движението по бул. "Княз Борис I“, където ще се затвори за движение северното пътно платно в определен участък. Всички дейности ще бъдат съгласувани с Агенция "Пътна инфраструктура“, "Градски транспорт“ и всички заинтересовани институции и ще бъде проведена и разяснителна кампания, така че гражданите да бъдат добре информирани за работата по ремонтните дейности.