Въвежда се временна организация на движението по някои улици в централната част на Търговище във връзка с предстоящите избори, съобщиха от Общината.

На 26 октомври, събота – за времето от 10 ч. до 18 ч. и на 27 октомври, неделя – за времето от 18 ч. до окончателното предаване на изборните книжа в РИК, се въвежда временна забрана за движение на ППС на следните пътни участъци в Търговище:

- по ул. "Христо Ботев“ - в участъка от кръстовището с бул. "Митрополит Андрей“ до кръстовището с ул. "Стефан Караджа“

- по ул. "Иван Вазов“ – в участъка между кръстовището с ул. “Васил Левски“ и кръстовището с ул. “Христо Ботев“

-  по ул. "Св. св. Кирил и Методий“ – в участъка между кръстовището с бул. "Митрополит Андрей“ и кръстовището с ул. "Христо Ботев“

- по ул. "Св. Климент Охридски“ – в участъка между кръстовището с ул. "Сава Геренов“ и кръстовището с ул. "Христо Ботев“.

Временната забрана за движение на ППС ще бъде сигнализирана с преносими пътни знаци В2 ("Забранено е влизането на пътни превозни средства в двете посоки“).

Забраната няма да се отнася за превозни средства със специален режим на движение и за тези, превозващи членове на СИК, снабдени с пропуск.

От ръководството на Областната дирекция на МВР-Търговище се обръщат към водачите с апел да спазват стриктно временно наложените ограничения за движение и разчитат на тяхната отговорност и разбиране относно временно причиненото им неудобство.