Засилено полицейско присъствие по казанлъшките улици през летния сезон, предаде репортер на "Фокус".

"Във връзка със сигнал на гражданин в социалните мрежи, изразяващ притеснението си относно безопасността на движение по казанлъшките улици обръщаме специално внимание: Сигнали се подават до РУ на МВР Казанлък и на тел. 112.

Писането в социалните мрежи може да остане без реакция от органите на реда, защото има законов ред за тяхното уведомяване.

Кметът на общината Галина Стоянова заяви, че е направена организация с ръководството на полицията и Инспектората на общината за общи дежурства и безкомпромисен контрол на обществения ред. Община Казанлък подкрепя необходимостта от повече патрулиращи полицаи в летните месеци, които да следят за безопасността на децата и да съблюдават за реда и спокойствието на гражданите. Ще бъде засилено полицейското присъствие по централната улица и ще бъдат поставени конкретни задачи на патрулите, това обеща началникът на РУ Казанлък.

Напомняме, че отговорността за опазването на обществения ред е обща, а отговорността за поведението на непълнолетните лица е на техните родители", съобщиха от Община Казанлък.