Управителят на МБАЛ "Св. Иван Рилски“ д-р Иван Иванов подаде оставка. Документът е депозиран в Общинския съвет в Горна Оряховица потвърди за "Фокус“ самият лекар. Предстои оставката да бъде гласувана на следващата сесия на местния парламент, която ще е в края на този месец. Д-р Иванов отказа да коментира причините за решението си.

"Фокус“ припомня, че в края на юни семейството на убитата от кучета Мирослава Стоянова, която работеше като санитарка в горнооряховската болница, поиска от лечебното заведение 450 хиляди лева кръвнина.

Трагедията с разкъсаната в Долна Оряховица жена се случи в края на март. Случаят бе определен за трудова злополука, тъй като е станал докато жената е отивала на работа. Адвокатите на наследниците поискаха по 150 000 лв. обезщетение за детето, майката и бащата на Мирослава.

На предходната сесия на Общинския съвет беше поискана оставката на д-р Иванов, тъй като не е обжалвал акта на Инспекцията по труда, че случилото се е трудова злополука.

Лекарят е управител на МБАЛ "Св. Иван Рилски“ от 2016 година, като до края на последния му мандат остават две години. През този период д-р Иванов успя да стабилизира стационара, който беше в тежко финансово състояние. Бяха извършени редица ремонтни дейности, беше закупена и нова апаратура.

Луиза ТРАНЧЕВА