Кариерен форум за млади и възрастни организират във Велико Търново. Инициативата е част от кампанията "Да работиш (е) яко!“ на Агенция по заетостта, предаде кореспондент на "Фокус“.

Старата столица ще е домакин на проявата на 20 октомври петък, а специални гости ще са министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова и изпълнителният директор на Агенция по заетостта Смилен Вълов.

"27 работодатели вече заявиха своето участие, за да могат да попълнят екипите си с работници и служители, които да отговарят на желаната от тях квалификация. Те ще очакват на лични срещи търсещите работа, които искат да се развиват кариерно или да започнат ново професионално начало. Освен директните срещи, за своите участници форумът предвижда и кариерни работилници – работодателите ще презентират дейността си, а търсещите работа ще могат да се включат в WorkShop с теми като подготовка на автобиография, мотивационно писмо и т.н.. Експертите от регионалната структура на Агенцията ще запознаят присъстващите с услугите на институцията и ще бъдат на разположение на всички, които имат желание да научат как да се възползват от тях или да се включат в проекти, програми и мерки“, обясняват от институцията.

Мястото, на което ще се проведе кариерният форум, е хотел "Премиер“. Началото ще бъде поставено в 10:30 часа.