Съветниците от общините Кюстендил, Дупница, Сапарева баня и Кочериново се събират на месечни заседания, предаде "Фокус“. В Дупница сесията започва от 10.00 часа. Дневният ред включва 23 докладни записки. Съветниците трябва да приемат отчета на Община Дупница за 2023 година.  Внесено е предложение за удължаване срока за погасяване на  краткосрочен общински  дълг към Фонд "ФЛАГ“ за финансиране на проект по Оперативна програма "Околна среда 2014 – 2020 г.“. Трябва да бъде взето решение за утвърждаване и дофинансиране на самостоятелни паралелки с по-малко от 10 ученици за учебната 2024/2025 година в общински училища. Предложено е приемането на годишния отчет и баланс за 2023 г. на “Водоснабдяване и канализация - Дупница" ЕООД – гр. Дупница и приемане на правилник за организацията и дейността на Общински инспекторат към Общинска администрация – Дупница.             

В Сапарева баня заседанието на Общински съвет стартира в 10.15 часа. Съветниците трябва да приемат общинска програма за намаляване на риска от бедствия и план за действие за общинските концесии в община Сапарева баня за периода 2024-2027 година. Внесени са докладни записки относно ползването на минералната вода в града. Предвижда се удължаване срока за предоставяне на интегрирани здравносоциални услуги в домашна среда по проект "Грижа в дома“.

Общинските съветници в Кюстендил ще се съберат на заседание в 14.00 часа. Предварителният дневен ред включва 20 докладни записки. Ще се разгледат изпълнението на бюджета за миналата година и предложение за приемане на актуализирана средносрочна бюджетна прогноза за местните дейности. Съветниците ще гласуват вътрешни компенсирани промени и финансова помощ за провеждане на международен пленер.

От 17.30 часа ще започне заседанието на Общински съвет – Кочериново. Дневният ред е от две точки. Първата касае върнато за ново разглеждане решение на местния парламент. Втората точка е свързана с изказвания и питания на общински съветници и граждани.