Заседание на Общински съвет – Смолян ще се проведе на 31 март от 13:00 часа, съобщиха от Общината. В дневния ред са включени 37 докладни записки.

Сред тях са подписване на Споразумение на кметовете – Европа за засилване на действията за по-справедлива, неутрална по отношение на климата Европа, приемане на Решение за създаване на Съвет по въпросите на социалните услуги и приемане на Отчета за изпълнението на Общинска програма за развитие на туризма в Община Смолян за 2021 г. и приемане на Общинска програма за развитие на туризма в Община Смолян за 2022 г.

На вниманието на общинските съветници ще бъде предоставена и информация за промяна на структурата и числеността в общинска администрация Смолян, както и определяне на индивидуални основни месечни възнаграждения на ръководните длъжности в "Териториалните органи на изпълнителната власт“ в Община Смолян.

На заседанието ще се разисква и бюджета на Община Смолян за 2022 година, както и бюджетната прогноза на Община Смолян за периода 2023-2025 г. на постъпленията от местни приходи и на разходите за местна дейност.

По време на сесията ще бъде представен доклад за дейността на Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението“ – Смолян през 2021 г. Ще се обсъждат и други важни за жителите на Общината теми.