Заседание на Общинския съвет – Смолян ще се проведе на 25 юли от 12.30 часа в Сесийна зала на Община Смолян, предаде репортер на "Фокус“. В предварителния дневен ред са включени 27 точки.

На сесията кметът на Община Смолян ще връчи почетния знак с лента и грамота за званието "Почетен гражданин на Смолян“ на проф. Ружко Челебиев и на  Георги Милушев.

Отново ще се гледа предложението за награждаване със "Златен плакет на Община Смолян“ на д-р Никола Борисов Проданов от гр. Смолян заради обществената му ангажираност, родолюбие, патриотизъм и човеколюбие.

На вниманието на общинските съветници ще бъде представена и докладна записка да именуване на Художествена галерия – град Смолян на имената на Анастас и Петър Стайкови.

Ще бъде обсъдена и актуализация на годишна програма за управление и разпореждане с имоти и вещи общинска собственост на община Смолян за 2024г.за общински поземлен фонд.

От съветниците ще се поиска съгласие за отпускане на средства във връзка със спешна нужда от подмяна на стар и неефективен парен котел и актуализация на бюджета на ОУ "Св. Св. Кирил и Методий “ - с. Момчиловци в частта за капиталовите разходи.

На заседанието ще се обсъди и приемането на Общинска програма за закрила на детето 2024г.

Местният парламент  ще обсъди и предоставянето на оборотни средства от бюджета на Община Смолян за използване като временен безлихвен заем за плащания по общинско съфинансиране и за финансиране на проекти по програми , финансирани със средства по фондове на Европейския съюз и по други международни програми и споразумения , включително и на бюджетни организации , чиито бюджет е част от общинския бюджет.

Ще се разгледа и промяна в плана за разходите на Регионален исторически музей "Стою Шишков“ гр. Смолян.

На заседанието на Общински съвет – Смолян ще се разгледат предложения за включване на общински детски градини и училища в списъка със защитените детски градини и защитените училища за учебната 2024/2025година, както и за включване на общински детски градини и училища в списъка на средищните детски градини и училища за учебната 2024/2025година.

В края на заседанието ще бъде направен отчет за дейността на Общински съвет Смолян и неговите комисии за периода 13.11.2023 до 30.06.2024г., ще има и отговори на питания от общински съветници.