Заседание на Общински съвет – Смолян чрез видеоконферентна връзка ще се проведе на 24 февруари от 13.00 часа. Това съобщиха от Общината.

В първоначалния дневен ред са включени 72 докладни записки. Сред тях са определяне пасищата, мерите и ливадите от общинския поземлен фонд на Община Смолян, находящи се в землищата на 43 населени места в общината за общо и индивидуално ползване на основание чл. 37и, ал.1 и ал. 3 от Закона за собствеността и ползването на земеделските земи.

На вниманието на общинските съветници ще бъде предложено приемане на "Програма за управление на отпадъците на община Смолян 2021 – 2028 г.“

Отново ще бъде предложено на Общински съвет – Смолян предложение за отписване от регистрите на вземания и задължения от физически и юридически лица с изтекла давност към община Смолян.

Ще се обсъжда одобряване на устройствени схеми на канализационни и водопроводни клонове, разположени в уличната регулация, за обектите "Интегриран воден проект на агломерация гр. Смолян“ (изпълняван по договорните условия на ФИДИК червена книга) и "Реконструкция и доизграждане на вътрешната ВиК мрежа на гр. Смолян“ (изпълняван по договорните условия на ФИДИК жълта книга), които са част от проект "Интегриран воден проект на агломерация Смолян“, в изпълнение на Решение № 589 от 06.10.2017г. на Общински съвет – Смолян.

Ще се обсъдят и доклад и въпросник за самооценка на системите за финансово управление и контрол за 2020 г. в "Център за психично здраве – Смолян“ ЕООД.

На заседанието ще бъде предоставена и информация за дейността на Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението“ – Пампорово през 2021 г.