Започна засаждането на над 150 нови иглолистни дървета в гората над езерото в парка "Борово око". Знаете, че още през ноември миналата година започна мащабна дейност по почистване на гниещи и паднали дървета и храсти. На снимките ще видите и част от тези дървета, съобщиха от общината.

И не – на тази пътека няма да има асфалт, плочки или павета. Няма да се строи и блок. Не сме продали и общинските си имоти на инвеститор. Гората е жив организъм. И тя остарява и има нужда да се грижим за нея. Мисля, че беше време сериозно да се заемем с почистването ѝ.

По отношение на другия въпрос, който вълнува много хора – бившият ресторант "Боровец" – то той е частна собственост. Не е бил общински, съответно не е продаван и за жълти стотинки, каквито предположения чух. Доколкото знам, през миналата година е сменил собственика си. Не знам какви са плановете му, при нас няма постъпили каквито и да било инвестиционни предложения. При всички положения, след като имотът е частен, притежателите му решават как ще го развиват и какво ще правят на тази територията. Разбира се, всички дейности трябва да са в рамките на закона, за което и ще следим, ако такива бъдат официално заявени пред нас.