Следващия четвъртък (20 юли) предстои трето издание на една набираща все повече почитатели младежка инициатива -  Дъб Реге Добрич, предаде репортер на "Фокус"

High Duty Sound System, FallMonke и приятели нямат търпение, както самите те споделят, да съберат куфарите с плочи, да натоварят звуковата система в буса и да се озоват на скейт парка в Добрич.  Нещото, което най-много ги откроява, е ръчно изработената звукова система по оригинална ямайска рецепта, с която няма как да не се заредят и да усетят духа на позитивните вибрации и ритъма на roots reggae и dub музиката. 

Старите пропукващи плочи ще допълват картинката, но ще прозвучи и много качествена нова музика в комбинация от чудни акустични инструменти, на които публиката ще се наслади на живо, а всички ще танцуват заедно под открито небе, разкриват организаторите.

Александър Лазаров със своите изпълнения на кавал и гайда ще допълва уникално магичната обстановка. Jungle Alien пристига директно от Скопие. Той е селектор, продуцент, колекционер на грамофонни плочи, на които инструментали може да се чуят хора като NRG D , Kappa Irie и др. "Той ще е нашият дълбок лъвски глас, който освен с рими, ще ни сцепи със Steppa Dub и Ragga Jungle селекция", допълват от Реге Добрич. Всички те са специални гости на партито.

То ще започне в 16:00 часа и ще продължи до към полунощ. Ще има ателие за рисуване с къна и за по малките реге фенове. Събитието е подкрепено от Община град Добрич и Ротаракт Добрич.

Жулиета НИКОЛОВА