Автомобилният трафик в старата част на Велико Търново обсъждат на специална среща днес. Повод за нея е смъртта на куче, станало жертва на безразсъдно шофиране в района, предаде кореспондент на "Фокус“. Проявата ще се случи тази вечер, като мястото е клуб ТаМ, а началото ще е в 19:00 часа."

"Споделянето на ограниченото пространство из тесните улици на Варуша между пешеходци, автомобили, мотористи и автобуси от дълго време поражда напрежение. Тук съжителстват хора от квартала, бизнеси, училища и ученици, туристи, а пътната артерия през Варуша свързва няколко търновски квартала и съседна Горна Оряховица. Свидетели сме на безразсъдно шофиране, високи скорости, нощни гонки, форсиране на двигатели, изпреварвания на пешеходни пътеки... Не един и двама от нашите приятели са се разминавали на косъм с по-сериозни инциденти като пешеходци. Подавани са сигнали, входирани са предложения за обезопасяване на района с повдигнати пешеходни пътеки... Нашата позиция е, че трябва да се приложат решения, които преди всичко да предотвратят инциденти с жертви“, обясняват организаторите на срещата.

Тази вечер те и всички заинтересовани лица ще обсъдят какви граждански действия могат да се предприемат, за да се реши проблема.