Над 60 000 лева са необходими за справяне с последствията от ноемврийския сняг в общините Горна Оряховица и Стражица. Това е сумата, която беше одобрена след заседание на Областната междуведомствена комисия, предаде кореспондент на "Фокус“. Парите ще бъдат поискани от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет.

29 000 лева са нужни за разплащане на непредвидените разходи за неотложни възстановителни работи по отстраняване последствията от обилния снеговалеж в края на ноември миналата година в железничарската община.

"Фокус“ припомня, че на 27 ноември миналата годна в Горна Оряховица бе обявено частично бедствено положение, а в следствие на падналия обилен мокър сняг бяха изпочупени множество дървета и клони, случиха се и аварии в електропреносната система. За да се справят със ситуацията, местните власти свикаха доброволното формирование и ангажираха с почистването всички общински структури, както и частни фирми.

На заседанието бе решено още да бъдат отпуснати и 31 359 лева за Община Стражица. Там в края на ноември също бе обявено частично бедствено положение, а средствата бяха усвоени за предотвратяване на последиците от снеговалежа в участъците: с. Царски извор – с. Горски Сеновец, разклона с път III – 514 до Лозен и Виноград, Каменово до разклон с път II -51 и участък от Камен до Сушица.