Незадоволителното и лошо състояние на тротоарите и пътните настилки на улиците в район "Централен" е подтикнало кметът Георги Стаменов да обяви обществена поръчка свързана със спешното им и аварийно от ремонтиране, разбра Plovdiv24.bg. 

Фирмата, която спечели обществената поръчка ще трябва да възстанови асфалтовата настилка с топла и студена асфалтова смес, тротоарните и паважните настилки, пътните основи, бордюрите, както и да ремонтира ВиК мрежата.

Прогнозната стойност ще възлиза на 41 666,67 лв. без ДДС., която ще бъде и максималната цена.

В поръчката изрично е упоменато, че към момента на откриване на процедурата не е осигурено финансиране на посоченият по-горе размер на максимално допустима стойност. Възлагането ще се извършва само ако има осигурени средства, по реда и начина, посочен в проекта на договор. Възложителят район "Централен" е предвидил специална клауза при подписване на договора.

Срокът му ще бъде 12 календарни месеца. 

Обществената поръчка не е във връзка с проект или програма, финансирана със средства от Европейския съюз.

До 16 септември ще е възможно всеки желаещ да изпрати своята оферта за реконструкцията, а на 17 септември ще бъдат отворени и разгледани предложенията.

Възложената обществена поръчка не е изненада за никого. В края на юли 2024 година кметът Стаменов заговори за нуждата от ремонт на тротоарите в района. 

"Ще се боря в бюджета за 2025 година да има отделени поне 2 млн. за тротоарни настилки в район "Централен". Трябва да се работи на цели квартали, за да бъде ефектът видим, а не само на определени участъци и визуално да излиза като кръпка. Това е един от проблемите в район "Централен", който приоритетно трябва да се реши, а без финансиране няма как да се случат нещата." , сподели пред репортер на Plovdiv24.bg кметът тогава.