Частен съдебен изпълнител продава завод за производство на валцови стоманени топки в Пловдивско, видя "Фокус". В регистъра на Камарата на частините съдебни изпълнители е публикувана обява, от която се вижда, че линията за производство на валцови стоманени топки, състояща се от машини, съоръжения, инсталации и оборудване е обявена на търг.

Заводът е собственост на фирма "Смартбол 2020" ЕООД, която пък е дъщерна фирма на "Електростомана 2004", която е обявена във фалит.

Линията включва: участък на индукционна пещ, линия за производство на топки, спомагателно оборудване, електрическо оборудване, участък за пакетиране и експедиция

Първоначалната цена, от която ще започне наддаването на търга е 3 051 840 лева. На 19 октомври ще бъдат отворени офертите. Поточната линия и базата се намират в Карлово.

През януари Окръжният съд в града под тепетата е обявил компанията собственик в несъстоятелност, имуществото е запорирано и е поставена възбрана, дейността е прекратена, в следствие на което е спира и производството. Според документацията финансовото състояние е лошо - сумата на задълженията е над 17,8 млн. лева. Причината за това са непогасени големи банкови кредити, които компанията, задлъжняване към НАП и контрагенти.