Жители на павликенското село Караисен блокираха за кратко движението по главния път София – Варна, предаде кореспондент на "Фокус“. Трафикът бе затруднен, тъй като хората пресичаха в продължение на няколко минути една от най-натоварените пешеходни пътеки, която пресича главната пътна артерия, част от улица "Магистрална“ във Велико Търново. По този начин те изразиха недоволството си срещу продължаващото вече втора седмица безводие не само в тяхното село, но и в още десетки населени места в община Павликени. Жителите на Караисен разказват, че вече десет дни от чешмите им не тече дори капка вода. Те допълват и, че вече им е трудно да изпълняват и елементарните си битови нужди.

Проблемът с водата в  Караисен е от пет години.

По-рано днес хората протестираха в селото си, а след това се срещнаха и с ръководството на ВиК "Йовковци“. От там ги увериха, че правят всичко възможно за подобряване на ситуацията.

Преди около седмица от Министерство на околната среда и водите направиха промяна в графика на "Напоителни системи“ и над 1,5 млн. кубически метра вода бяха насочени по главния Баташки канал, откъдето да достигнат и до домовете в Караисен, Батак, Лесичери и Сломер. Хората обаче казват, че реално вода все още няма.

Хората настояват в селото да бъде обявено бедствено положение, a държавата да се намеси адекватно.