5 различни фирми спечелиха поръчките за поддръжка на старите тротоари за възстановяване и подравняване на различни участъци от уличната среда в целия район "Оборище". Това написа столичният кмет на район "Оборище" Георги Кузмов в официалния си Facebook профил.

"Затова фирмите са 5, за да работим едновременно и ритмично. За първи път сме отделили и имаме целенасочен бюджет (макар и не голям) за поддръжка на старите тротоари, нещо което досега не е правено от години", пише Кузмов.

"След като проведохме на 20 юни обществено обсъждане за ремонта, който аварийно трябва да се направи на релсовия път по бул. "Янко Сакъзов“, в момента събираме допълнително подадените сигнали и идеи от гражданите до 7 юли, когато ще затворим процеса на обсъждане и ще предложим на Столична община да осигури необходимите средства за аварийния ремонт. Това е абсолютно наложителен и спешен ремонт. Много от предложенията, които са практични и разумни, ще бъдат поставени за изпълнение при следващите етапи от ремонта на булевардите "Сакъзов“ и "Мадрид“, след като бъдат предварително планирани и финансово осигурени", допълни още кметът.

Столична община е възложила и всеки момент ще започнат и ремонтите на участъци и от ул. "Кирил и Методий“, където трябва да продължат започнатите през миналата година възстановителните дейности.

Съставено е строително разрешение за един многогодишен проблем на ул. "Попова шапка", която се превръща в истинско езеро след всеки дъжд. Когато е изградена и асфалтирана, на улицата е поставена канална решетка, която не е свързана с уличната канализацията. Има толкова много заложени "бомбички“ през годините, на които трябва да се намери решение и финансиране. Същото е и с улиците без осветление в същия квартал.