Концерт на D2 поставя официалното начало на празника на град Свищов през 2024-а - "Свищовски лозници“. Програмата започва тази вечер от 20:00 часа на площад "Алеко“ с официални приветствия, предаде кореспондент на "Фокус“. Първи на сцената ще се качат местните музиканти от "Апогей“. Концертът на D2 е под надслов "D2 – 25 години“ – 25 години музика, 25 години история, 25 години движеща сила в българската музика.

В 10:00 часа днес в Градската библиотека ще бъде открита изложба от снимки и статии под надслов "Свищовски лозници за удостояване на поета Георги Драмбозов с почетно звание "Почетен гражданин на Свищов“.

На 27 септември в храма "Света Троица“ ще бъде организиран празничен благотворителен обяд за хора в неравностойно положение. В 17:30 часа в ХГ "Николай Павлович“ ще бъде открита 47-та изложба на свищовските художници. Вечерта на сцената на пл. "Алеко“ ще се изявят Тони Димитрова и братя Аргирови, като преди тях пред публиката ще се представят местни изпълнители, сред които ДЮТА "Дунавска младост“, възпитаници от класа по народно пеене на Корнелия Чекелева и изпълнители от Школа за поп и рок изпълнители "Клуб Естрада“ на Антоанета Георгиева.

На 28 септември /събота/ от 11:00 часа в ХГ "Николай Павлович“ ще бъде представена концертната програма "Картини от Пиацола“. От 17:30 часа в къща музей "Алеко Константинов“ ще има литературна среща с поета Кънчо Великов и ще бъде представена книгата "Внезапни думи“. Вечерният концерт ще е на поп-фолк певицата Емилия, като отново ще има и местни изяви.

На 29 септември /неделя/ от 10:30 часа, на камерна сцена в свищовското читалище ще се състои награждаване на отличените участници в Националния литературен конкурс "Свищовски лозници 2024“. Ще бъде присъдена и ежегодната награда за литература "Златно дунавско перо“.

По-късно на същия ден от 19:00 часа на пл. "Алеко“ ще се състои заключителния концерт от четиридневните празници. В рамките на му ще бъдат отчетени резултатите от конкурса за домашно червено вино, а за празничното настроение ще се погрижат ФТС "Творецът“ от Свищов и Етрополска духова музика.