За осемнадесета поредна година започват уроците по източно църковно пеене, съобщиха от Неврокопска епархия на официалната си фейсбук страница.

Началото на учебната година в школата по източна (византийска) църковна музика "Йеромонах Неофит Рилски“ към Неврокопска света митрополия бе дадено с благословението на Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим.

Уроците ще се провеждат в Благоевград, Сандански и Гоце Делчев, като заниманията са безплатни, а учащите поемат единствено разходите за ксерокопиране на учебните материали, съобщиха още от Неврокопска епархия. Занятията ще се ръководят от професор протопсалт Йоанис Папахронис.

В Сандански занятията са всеки четвъртък от 17:00 часа за новите ученици и от 18:00 часа за напредналите, а началната дата е 10 октомври.

В Гоце Делчев уроците са всеки петък от 17:00 часа за начинаещи и от 18:30 часа за напредналите, а началната дата е 11 октомври.

От 12 октомври започват занятията и в Благоевград, които ще се провеждат всяка събота от 9:00 часа за новите ученици и от 10:30 и 12:00 часа за следващите групи.