Началото на проекта за изграждане на водопровод и канализация от резиденция "Евксиноград" в посока курорта "Златни пясъци" започва, припомня Varna24.bg. Със старта на проекта ще бъдат променени и някои маршрути на градския транспорт в града.

От понеделник, 21 октомври, северното платно на бул. "Княз Борис I" (посока центъра на Варна) в участъка от Ботаническата градина до Евксиноград ще бъде затворено за моторни превозни средства

Припомняме, че строителството на ВиК по северното платно бе отложено на два пъти,а причината бе желанието за завършване на всички второстепенни улици в местността "Траката" и на Евксиноград.  

Във връзка с изграждането на обекта на ВиК, от "Градски транспорт" ЕАД информират, че автобусите по линия 31 А от "Виница“ посока Варна след спирка "Св. св. Константин и Елена“ ще продължават по улица "68-ма“ за да се включат през кръговото кръстовище по булеварда.

Автобусна спирка "Летовище КПП -2“ няма да бъде обслужвана. Спирки "Балкан“ и "Евксиноград“ ще бъдат обозначени в платното посока Варна и ще бъдат обслужвани. От "Градски транспорт“ призоваваме всички участници в движението за толерантност и търпение, както и да не се паркира в района на улица "68-ма“ в к. к. “Св. св. Константин и Елена“ за времето на обходния маршрут.