Днес започва текущ ремонт на 23 км от първокласен път I-8 Пловдив - Хасково в област Хасково. Проектът включва цялостно преасфалтиране на участъка между Върбица, Горски извор, Клокотница и Хасково. Предвидено е възстановяване на отводняването, почистване и профилиране на канавките на пътя. Ремонтираното трасе ще бъде с нови ограничителни системи и хоризонтална маркировка. Ще бъдат обновени пътните знаци.

Работата по трасето ще се изпълнява без спиране на движението, като автомобилите ще преминават в лентата, в която не се извършват строително-монтажни дейности. Трафикът ще се регулира от пътни знаци и сигналисти. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, тъй като преминават през участък с извършващите се строителни работи. Срокът за приключване на ремонта по 23-километровото трасе е август 2027 г. Той се изпълнява по програмата за текущ ремонт и поддържане и е на стойност 35,7 млн. лв. с ДДС, които са от бюджета на АПИ.

​Ремонтно-възстановителните дейности на отсечката са възложени на "АБ“ АД, с когото АПИ има договор за текущ ремонт и поддържане на републиканските пътища в област Хасково. Изпълнителят работи мобилизирано с цел предвидените дейности да бъдат завършени по-рано от предвидения срок и шофьорите да пътуват удобно и безопасно по обновеното трасе.