Във връзка с отбелязване Седмицата на гората, Международния ден земята и предстоящите Великденски и Майски празници, общинска администрация Златоград организира Пролетна кампания за "По-чист, по-зелен и цветен Златоград", която започва на 25 март и ще продължи до – 25 април. Това съобщиха от Общината. По време на кампанията са предвидени почистване на наноси и миене на улична мрежа; почистване от отпадъци на речно корито, дерета и прилежащите им територии; почистване на нерегламентирани замърсени площи; почистване от отпадъци на входно изходните артерии; почистване на горски площи и еко пътеки; окопаване и засаждане на цветни и зелени площи в централна градска част; окопаване и засаждане на дръвчета;

От Общината призовават всички жители, учреждения и институции, фирми и предприятия да се включат в организираните общински мероприятия.

За информация и заявка за участие в кампанията, както и за своевременното събиране и извозване на отпадъците от почистването по време на мероприятията, Общинска администрация Златоград обявява телефони за връзка – 0884600172 и 0892240998.