Кметът на Община Павел баня Иса Бесоолу започва проектиране на пътно-транспортната връзка между главен път I-6 (София – Бургас) и републикански път II-56, преминаващ през село Горно Сахране. Целта на градоначалника е да се облекчи трафика на тежкотоварни автомобили през село Долно Сахране, съобщиха от Община Павел баня.

Проблемът на долносахранци е от близо 30 години, както и призивите им за вземане на мерки. В годините обаче молбата им не е намирала отзвук и така до днес, когато общинският кмет Бесоолу предприе мерки да асфалтира общинския път от разклона на село Горно Сахране до път I-6, за да може да отклони преминаващите тежкотоварни автомобили от село Долно Сахране. С новото начинание ще бъде решен и още един проблем – този на пътуващите от селата Асен и Скобелево, които се включват в главния път I-6 (София – Бургас).

Средствата за проектиране са отделени от общинския бюджет, а тези дни специално назначена комисия от Община Павел баня, заедно с кмета Бесоолу, представители на КАТ, АПИ и началникът на "Полицейския участък" в Павел баня Кирил Желязков бяха на място, за да онагледят и конкретизират проектното намерение.

"Целта ни е облекчим трафика на тежкотоварни автомобили през населените места, както и да предотвратим пътно-транспортните произшествия в района, които понякога завършват с фатален край", коментира кметът на Павел баня Иса Бесоолу. Той вече една година работи и по още един проект, решаващ редица проблеми и въпроси, а именно асфалтирането на близо 4-километровия общински път от село Скобелево до гробищния парк на село Горно Сахране. "Човешкият живот е най-ценен и трябва да правим всичко по силите си да го опазваме", заяви още Бесоолу.