Цялостното преасфалтиране на булевард "България“ във Велико Търново продължава, предаде кореспондент на "Фокус“. Първият етап вече приключи. Отсечката от Съдебната палата до кръстовището с улица "Възрожденска“ е готова.

От днес започва работа по втория участък от обекта, който е от пресечката с ул. "Възрожденска“ до кръстовището с улиците "Тодор Балина“ и Елин Пелин. Движението ще е спряно до 28 август или до приключване на дейностите. Затварят се и подстъпите от улиците "Възрожденска“ и "Сергей Румянцев“.

Отново от днес е отворен за движение и участъкът на бул. "България“ от Съда до ул. "Любен Каравелов“, заедно с подхода от ул. "Подпоручик Александър Панайотов“, напомнят от Общината.

В сила остават временните промени в маршрутите на градските автобусни линии №2, 4, 5, 9, 40 и 110, както следва:

- в посока от Съдебната палата към спирка "Беляковско шосе“ автобусите пътуват по бул. "Никола Габровски“, улица "Ниш“ (покрай МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов“) и оттам ще се включват по булевард "България“ към "Беляковско шосе“;

- в посока от спирка "Беляковско шосе“ към спирка "Кооперативен пазар“ автобусите се движат по ул. "Тодор Балина“, покрай Стадиона, по ул. "Славянска“ и булевард "Никола Габровски“.

За улеснение на градския транспорт участъкът от ул. "Тодор Балина“ от кръстовището до сп. "Горско стопанство“ до ул. "Йоновка“ остава еднопосочен – в посока към стадиона. Обратният обходнен маршрут е от ул. "Йоновка“ към ул. "Баба Мота“, ул. "Ниш“ и към бул. "България“.

За улеснение на автомобилния трафик е въведено двупосочно движение по улица "Любен Каравелов“ в района край централния пазар – от кръстовището с бул. "Никола Габровски“ до пресечката с ул. "Тодор Балина“. Това налага временна забрана за паркиране и престой на автомобилите в гореописания участък на ул. "Любен Каравелов“, премахва се и платената зона край супермаркет CBA под пазара.