От понеделник – 24 януари, във Велико Търново започва изграждането на пешеходния надлез над натоварената улица "Магистрална“, съобщават от пресцентъра на Общината.

Строителството на инфраструктурния обект вече е възможно – приключиха дългите съгласувателни процедури с държавните институции. Дейностите се реализират по проекта за интегриран градски транспорт, който Община Велико Търново изпълнява по Оперативна програма "Региони в растеж“ 2014-2020 и в който пешеходният надлез е задължителен елемент от инфраструктурата.

Със съоръжението ще се улесни и облекчи пешеходната връзка на кварталите "Бузлуджа“ и "Зона Б“ с централния булевард "Никола Габровски“, обществените обекти в района на МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов“, както и със самата болница.

Строителните дейности стартират с изпълнение на основните конструкции, фундаменти и носещите колони. Самото съоръжение е от модулен тип, ще бъде изцяло покрито, с осветление и осигурен достъп за трудноподвижни лица.

Строително-монтажните работи налагат временна организация на движението по улица "Магистрална“.

От 24 януари (понеделник) в района между "Макдоналдс“ и бензиностанция "ОМВ“ движението ще се извършва двупосочно – в стеснен пътен участък и с ограничение на скоростта от 30 км/ч. Затворена за движение ще бъде връзката между ул. "Магистрална“ с локална улица, разположена между заведението за бързо хранене и бензиностанцията.

Временната организация на движение ще важи до 21 април или до приключване на строително-монтажните работи.