Покана за избор на членове на Съвета на децата към Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) разпространи Община Ловеч, информират от администрацията.

Поканата е от кмета на Община Ловеч на основание чл. 9, от "Процедура за избор на членове на Съвета на децата“, утвърдена от Председателя на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД). С това се обявява начало на процедура за избор на членове на Съвета на децата в Община Ловеч.

На интернет страницата на Община Ловеч е публикувана "Процедура за избор на членове на Съвета на децата“ с Приложения 1, 2, и 3 във формат PDF, имащи отношение към прилагане на процедура на общинско ниво и във формат Word само Приложения 1 и 2 с възможност за попълване.

https://www.lovech.bg/bg/sport-i-mladezhki-deynosti/pokana-za-izbor-na-chlenove-na-saveta-na-detsata-kam-zazd

Съгласно чл. 10 от процедурата кандидатите за членове на Съвета на децата изпращат документи за кандидатстване до 24 май на съответната календарна година.

Попълнените формуляри за кандидатстване и мотивационни писма могат да се подават в Център за услуги и информация на гражданите в Община Ловеч, ул. "Търговска“ №22 или по електронен път на електронен адрес : ivan.ivanov@lovech.bg.

За координиране на избора на общинско ниво е определен Иван Иванов – главен експерт "Младежки дейности и спорт“ в общинската администрация: тел.: 068 688370; мобилен тел.: 0878 770260.