Община Варна приключи подготовката на документацията, разрешителните и договорите за основен ремонт на ул. "Д-р Пискюлиев“.

В изпълнението на проекта ще бъдат вложени над 1,3 млн. лв., по програмата на Министерството на финансите за инвестиционни проекти на общините, по която Община Варна получава 100 млн. лв. за настоящата година.

Улицата е с компрометиран асфалт, дупки, разбити тротоари и затрудняваща трафика маркировка. Тя е основна за града, с много натоварено движене и за ремонта й има десетки запитвания от граждани до кмета.

Улицата попада в подзона 5 на "Синята зона“.

Ремонтът ще включи нови настилки, тротоари, бордюри и кабелни линии. Ще бъдат създадени условия за движение на хора с увреждания и детски колички. Предвидени са нови стълбове за улично осветление с лед осветителни тела, полагане на нова пътна маркировка, ремонт на отводнителната система, автобусна спирка. Цел на проекта е и да се осигури максимален брой паркоместа.

Строителните дейности се планират за есента с оглед  края на туристическия сезон и се очаква да продължат около 9 месеца. Преди същинското начало на ремонта гражданите ще бъдат информира за предстоящата временна организация на движението.