Започва основен ремонт на ул. "Д-р Пискюлиев" (от бул. “Христо Ботев", през Колхозния пазар до бул. “Владислав Варненчик"). "Започваме след първия учебен ден. Ще струва малко над 1,3 млн.лв. Финансира се по т. нар. "Програма за 100 млн. лв." Ще обновим тротоари, настилки, осветление, маркировка, паркоместа и др. Около 9 месеца ще са нужни да приключим.", съобщи днес кметът на Варна, Благомир Коцев.

В профила си в социалните мрежи, градоначалникът написа:

"Знам, че бързите резултати са много важни, но качеството - повече. Отделихме време за подготовка, защото целим да спрем порочната практика с некачествените ремонти и небрежното подготвяне на проектите на коляно.

Благодаря за търпението! Не слушайте спекулациите, че проектите "се бавели". Подготвят се много прецизно, не се бавят. Вече видях уж "ремонтирани" улици от предходния мандат без положен нов кабел за осветление. Или без дъждовно отводняване. Или ненужно стесняване на пътя за да не може да се движи автобус. Или да няма направени джобове за контейнери. Тези безобразия не мога да приема. Нашият модел е публичния интерес да е на първо място и да има качество. Няма да крия, че има опити да се пречи. Упорити опити. Включително от партии и от определени хора отвътре. Но и това ще мине.

По всяко време лично отивам и правя проверки по проектите. Точно както и вие следите. Контролът и качеството са верния подход.

Непосредствено преди техниката да стъпи в района, ще информираме хората чрез медиите и тук."