Строителството на "Брезовско шосе" напредва бавно, но сигурно. Ръководителят на проекта Румен Лемберов съобщи за Plovdiv24.bg, че в момента се подготвя за асфалтиране бул. "Дунав", там има голям участък, който вече може да се асфалтира на "биндер", остава износващия слой отгоре.

"Работи се едновременно за целия участък, но това не пречи да има нормално движение по булеварда. Част от "Брезовско шосе", от бул. "Северен" към колелото на "Дунав" вече е асфалтиран. Работим съвместно с археологията. Вчера бях на място", каза още Лемберов.

Той обясни, че е видял, че археолозите в момента са в същинската ниска могила, Плоската могила, или Яса тепе и докато работят археолозите, строителите спират работа.

Срокът на работата на археолозите е 130 работни дни.

В момента принципът е - докато се обследва даден участък от археолозите, строителите изчакват, след това влизат те вътре и поставят тръбите и така се редуват.

Ул. "Пролет" ще бъде следващият етап, след бул. "Дунав". Срокът на приключване на целия проект е до 31 декември 2023 година. 

Това дава отговор на всички терзания на гражданите на Пловдив, които въртят търговия в този район и нямат вече търпение да се пусне движението по "Брезовско шосе", тъй като бизнесът им отива по дяволите. 

Нееднократно и строители, и археолози призоваха за повече търпение.