Коледният базар в Добрич отваря врати днес и ще работи до 2 януари 2022 г. включително, предаде кореспондент на Радио "Фокус" – Варна. Както всяка година празнично украсените дървени къщички на площад "Свобода“ ще посрещат жители и гости на добруджанския град, внасяйки усмивки и празнична атмосфера в дните на зимните празници.

Ще се предлагат коледна и новогодишна украса, картини, играчки, сувенири, сурвакници и картички, ситничарски, хлебни и сладкарски изделия, месни и млечни продукти, пакетирани и насипни шоколадови изделия, бонбони, ядки, плодове, мед, пчелни продукти, греяно вино и други топли, безалкохолни и алкохолни напитки, коледни десерти, прясно приготвена храна и други лакомства и изкушения.

Заявления за участие в Коледния базар могат да се подават от 15 до 19 ноември 2021 г. включително. Коледният базар ще се проведе при стриктно спазване на въведените от Министерството на здравеопазването противоепидемични мерки. Подробна информация относно Заповедта и регламента желаещите могат да намерят на официалната интернет страница на Община град Добрич - www.dobrich.bg.



Жулиета НИКОЛОВА