Започва Есенният панаир на Ловеч, той се провежда в дните 8 – 10 септември 2023 г., петък – неделя. По традицията панаирът събира много хора и е с богата програма. Събитието протича на три локации – на булевард "България", в двора на Бившата казарма и на пл. "Инж. Трифон Трифонов" до гарата. В града е въведена временна организация на движениетом, напомпнят от Общината.

Отредени са места за продажба на произведения на художествените занаяти от майстори занаятчии и търговци, занаятчии с демонстрации на художествените занаяти и приложни изкуства, маси за търговия, шатри за цветя, маси за търговия със захарни изделия, маси за търговия с плодове и зеленчуци, шатри с маси за консумация и атракционни обекти.

В трите вечери на сцената в двора на Старата казарма от 20.00 часа ще има концерти на групите MD Band, "Керана и космонавтите“ и Hellion Stone.

Рок бандата "Керана и космонавтите" е известна с артистичните си прояви. Екзотичната вокалистка Юлия Йорданова избира името Керана за свой сценичен псевдоним, защото ѝ носи усещането за сила и независимост. В групата "Керана и космонавтите“ участват още Елена Илчева, Павeл Видов, Преслав Пеев, Николай Бобчев и Димитър Пенчев.

Набралата популярност рок група Hellion Stone идват в Ловеч от фестивала за независима и алтернативна музика REBEL REBEL във Варна. В групата има двама ловчалии. Китарист и един от основателите на групата е Иван Стоянов, син на доскорошния общински служител Илиян Стоянов. Завършил е Езиковата в Ловеч и след това немска филология. Другият е Мануел Малешков, също възпитаник на Езиковата гимназия и сега учи в Музикалната академия. Целият състав: Иво Попов, вокал, Стефан Стефанов, китара, Иван Стоянов- китара, Атанас Пангев, бас, Мануел Малешков, ударни. Сред известните им песни са For God's Sake, Run, Vinkelus и др. Hellion Stone бяха подгряваща група на световно известните Godsmack на концерта им в София.