Започна цялостен ремонт на ул. "Братя Маврикови" в кв. "Чепино“ във Велинград. Заложено е изграждането на захранващ и довеждащ водопровод. По този начин общината ще реши дългогодишен проблем за живеещите в региона, съобщиха от общинската администрация.

В ремонтните дейности е заложено още частично полагане на бордюри, подмяна на тротоарната настилка и цялостно асфалтиране на уличното платно.

“ Въпреки трудностите пред община Велинград сме заделили средства за тези ремонти, защото те наистина са неотложни", коментира кметът д-р Костадин Коев. Той увери, че ремонти ще има и по други улици. “Зная, че много улици в града имат необходимост от ремонт. Почти всеки ден ми сигнализират за разбити улици, за проблеми с водопроводи и канализация. Именно затова сме заделили средства в бюджета именно за такива ремонти. Имахме конкретен план, но последните 2 години, Ковид пандемията ограничи много нашите възможности. Въпреки всички трудности ремонтите започнаха. Предвидили сме още реконструкция на "Цанко Церковски", "Димитър Грънчаров", "Ангел Чопев" , "Димитър Талев", "Бачо Киро", "Първи май" и др.

С приоритет ще се ремонтират тези улици, които са проблемни, с много дупки, с множество ВиК аварии", коментира д-р Коев. Кметът е категоричен, че всичко заложено в Капиталовата програма за 2022-ра година ще бъде изпълнено.