Започнаха практически обучения  с цел надграждане на професионалните умения на полицейския състав в ОДМВР-София. В изпълнение на разпореждане на главния секретар на МВР за повишаване професионалната квалификация на полицейските служители и ефективно изпълнение на функционалните им задължения, от директора на ОДМВР-София ст. комисар Тихомир Ценов е издадена заповед за провеждане на теоретични и практически занятия, съобщават от ОДМВР-София.

Съгласно утвърден график служителите от дирекцията и 11-те районни управления ще се включат в обучителни занятия, касаещи: тактически действия при обезпечаване на масови мероприятия; проверка и задържане на лица; организация и охрана на задържани лица; използване на  физическа сила, помощни средства и оръжие; проверка на МПС и лица; мерки за лична безопасност; спазване на служебната дисциплина.

Съгласно графика, днес полицаите от РУ-Елин Пелин и РУ-Пирдоп взеха участие в практическо обучение на тема "Проверка на МПС и лица“, проведено съвместно с представители на Академията на МВР.

Обучителните занятия за повишаване практическата подготовка на униформените служители и подобряване на реакцията им при кризисни ситуации ще продължат до края на месеца.