Представяме ви "Трън Ултра Рън“ 2022 – дебютното състезание по бягане в един от най-живописните и чисти планински райони в България!

Състезанието ще се проведе на 29.05.2022 г. в сърцето на Краище – един от най-живописните и чисти райони в България, съобщиха организаторите. Арена на състезанието са четири малко познати български планини: Ездимирска, Парамунска, Любаш и Ерулска. Старт/финалният пункт ще бъде в центъра на с. Велиново, община Трън. Взехме решение да организираме маратона, вдъхновени от района, който предоставя перфектни условия за този вид спорт и теренът е толкова разнообразен, че би задоволил изискванията, както на начинаещите, така и на по-напредналите състезатели, а така също и на шампионите по планинско бягане с най-претенциозни вкусове.

Подобен род спортни прояви са изключително атрактивни и се радват на голяма посещаемост във времето, създават добри традиции и се развиват, осъвършенстват и печелят все по-голяма посещаемост с всяко свое издание - всяка следваща година. Планинското бягане е спорт за здраве, който не отстъпва по качества и трудност на нито една олимпийска дисциплина.

Дестинацията е екологично чист район с кристален въздух, намира се недалеч от столицата и предлага интересни места за настаняване и за посещения в предходния ден.

Таксите за участие в събитието са минимални и имат за цел да покрият някои от направените за организацията му разходи. Трасета Състезателите могат да избират от три изключително атрактивни трасета, които имат различна дължина и трудност.

Късото трасе се нарича "Бягане до върха“ и е 13 км (денивелация +950 м). Средното по дължина трасе е "Четири върха Трейл“ и е 24 км (денивелация +1650 м). Най-голямо предизвикателство е трасето "Десет върха Ултра“ – дължина 54 км и денивелация +3400 м.