От вчера започна приема на документи за кандидатстване в магистърските инженерни програми на Технически университет -София , Филиал Пловдив.

Кандидатите могат да избират между 13 специалности в двата факултета на Висшето училище. Пет от тях са във Факултета по електроника и автоматика - "Компютърни системи и технологии“, "Дизайн и програмиране на електронни системи“, " Автоматика, информационна и управляваща техника“ " Електротехника“и "Индустриално инженерство“, която се изучава изцяло на английски език..

Останалите осем са във Факултета по машиностроене и уредостроене. Там кандидатите могат да избират между "Мехатроника“, " Машиностроене и уредостроене“, "Машиностроителна техника и технологии“ "Транспортна техника и технологии“, " Авиационна техника и технологии“, "Дизайн и печатни комуникации“ и "Технологично предприемачество“, като последната специалност може да се изучава и на английски език.

Магистърските програми са с продължителност една или две учебни години, в зависимост от завършеното предходно образование. Семестриалните такси по държавна поръчка са в размер на 600 лв. за специалност "Компютърни системи и технологии“ и по 550 лв. за всички останали специалности. Учебните планове са съобразени с изискванията на бизнеса и се залага на надграждането на знания към бакалавърските специалности. Разписите на учебните занятия дават възможност и за паралелна работа на обучаващите се магистри.

Могат да кандидатстват студенти, завършили бакалавърска степен както в Техническия университет, така и в други учебни заведения.Пълна информация за магистърските програми можете да намерите на интернет сайта на Филиала www.tu-plovdiv.bg

Документи се приемат до 01.10.2024г./включително/, както на място в Учебен отдел на ул.“Цанко Дюстабанов“ 25, етаж 4, кабинет 4424, така и по Интернет на umo@tu-plovdiv.bg. Резултатите от първото класиране ще бъдат обявени на 03.10.2024г.