Базар за продажба на мартеници стартира в старата столица, предаде репортер на Радио "Фокус“ – Велико Търново. През тази година той започна малко по-рано от обикновено, но пък заради пандемията местата, на които се предлагат традиционните украшения са по-ограничени. Локациите, където можете да намерите ръкоделията за Баба Марта са 125. Те са както в централната част на града, така и в кварталите.

От Община Велико Търново припомнят, че физическите лица и търговците трябва да спазват разпоредбите на Наредбата за опазване на околната среда и да почистват зоните, в които извършват дейност. За тях са в сила и действащите противоепидемични мерки – за носене на маска и спазване на физическа дистанция.

"Фокус“ припомня, че вчера в града бе открита и традиционната благотворителна изложба за Баба Марта. Щандът е разположен пред чешмичката до сградата на Общината и работи всеки ден от 10,00 до 18,30 часа. Инициативата е на общинската дирекция "Социални дейности и здравеопазване“. Тя се провежда за 11-а поредна година под надслов "Баба Марта бързала и мартенички вързала“, участват 26 социални услуги, 4 центъра за работа с деца и младежи и 3 НПО. Щандът ще работи до 2 март включително.

Луиза ТРАНЧЕВА