С демонтаж на стари улични бордюри, които са почти на нивото на пътното платно, започнаха дейностите по текущия ремонт на тротоара на ул. "Дунав“ в Разград – от кръстовището за магазин "Билла“ до паркинга на библиотека "Проф. Боян Пенев“. Кметът на Община Разград Добрин Добрев извърши днес оглед на обекта, който е част от обществена поръчка с предмет "Ремонт на улици, паркинги, междублокови пространства, тротоари и алеи в Нов гробищен парк в гр. Разград, както и ремонт на улици в населените места на община Разград по обособени позиции“.

Тротоарът на ул. "Дунав“ е част от обособена позиция 1 "Текущ ремонт на улици, паркинги, междублокови пространства, тротоари и алеи в Нов гробищен парк в Разград“, тя се изпълнява от "Строймонтаж“ЕАД.

По този елемент от обособената позиция ще бъде разкъртена компрометираната асфалто-бетоновата настилка и демонтирани старите бетонови бордюри. На тяхно място ще се монтират улични бордюри 18/30/50 см. и ще се положи машинно плътна асфалтова смес.

Общата стойност на обществената поръчка с три обособени позиции е 2 047 465,81 лв., освен ремонтите в общинския център това включва  и текущите ремонти на улици в населените места на община Разград, както и основният ремонт на ул. "Велес“ в Разград.