Започна подмяната на съдовете за смет в град Шипка, предаде репротер на "Фокус". Общинското предприятие “Комунална дейност и поддръжка на инфраструктурата" в Казанлък достави и разпредели на територията на града 25 броя контейнера, като броят е определен пропорционално на броя жители. 

На съдовете за смет са залепени стикери, които поясняват къде и какъв е редът за изхвърляне на строителни, стъклени и зелени отпадъци, както и на ненужни електроуреди, дрехи и едрогабаритни отпадъци. Посочен е и телефон за връзка, на който може да се получи своевременна информация.

От Общинското предприятие в Казанлък съдействат и за шредирането на част от зелените биоотпадъци, за тяхното компостиране и почистване на сметището край град Шипка. От предприятието извършиха и поредното кампанийно почистване на велоалеята Казанлък – Шипка, която се използва интензивно в летния сезон. От Кметството в Шипка изразиха своята благодарност към ръководството на предприятието и призовават гражданите да спазват правилата за изхвърляне на отпадъци. 

Подмяна на съдовете за смет започна и в град Крън. В близките дни новите контейнери ще бъдат разположени на предварително определени места съгласно заповед на кмета Пламен Георгиев.От Кметство Крън също изказват благодарност към Община Казанлък и подчертават, че инициативата значително ще подобри процеса на сметосъбиране в града. 

Подмяна на съдовете за смет ще се извърши във всички населени места на община Казанлък, като за целта за закупени 1120 нови контейнера. Това ще стане по списък, изготвен след консултации с всички кметове. 

Рени АТАНАСОВА