Днес беше тържествено поставено началото на подготовката на 61-ва Стрямска механизирана бригада, в районите Карлово и Казанлък, от състава на Сухопътните войски, предаде репортер на "Фокус". Командирът бригаден генерал Маргарит Михайлов благодари на личния състав за успешната 2023 година и очерта приоритетите, основните мероприятия и предизвикателства пред личния състав през 2024 г., която ще бъде не по-малко динамична и интензивна от предходната.

Бяха прочетени заповеди за награждаване на военнослужещи за постигнати високи резултати в държавните военни шампионати, първенствата от Националната военна спортна федерация, шампионати в Сухопътните войски и състезания в 61 механизирана бригада през 2023 година. За спортисти на годината бяха обявени ефрейтор Пенчо Иванов Пенчев от щабен батальон и сержант Даниел Петров Табанджов от 2 механизиран батальон, а техни подгласници станаха редник Наталия Перова Лазарова от 61 самоходен артилерийски дивизион и редник Гергана Иванова Бочева от батальон за логистично осигуряване.

Пред личния състав на 61 Стрямска механизирана бригада бяха прочетени заповеди за назначаване на нови длъжности и повишаване в следващо военно звание на офицери от формированието и представен новоназначеният командир на 2 механизиран батальон подполковник Пламен Стефанов.