Утре /4 септември/ от 19.00 ч. фестивалната поляна в парк "Загорка“ в Стара Загора ще посрещне всички любители на студено пиво, вкусни мезета и страхотна музика, предаде репортер на "Фокус". За девети път в Стара Загора ще се проведе Beerфестът и ще продължи с богата музикална програма до 8 септември. Грандиозното събитие се провежда от 2015 г. и с годините постепенно се превръща във важна част от културния календар на Община Стара Загора. Негови организатори още от старта му са Община Стара Загора и пивоварна "Загорка“, а основен партньор е "АЯКС“.

Първи ще покорят сцената утре Дара Екимова, Криско, DARA, К.lina. Уникална атмосфера и добро настроение очакват всички посетители през петте фестивални дни.

По време на събитието, като част от инициативата на пивоварна "Загорка“ за отговорна консумация – When You Drive Never Drink ("Карай трезво! Когато шофираш, никога не пий“), отново има осигурен безплатен автобус до и от Beerфеста, в часовете от 20.30 до 23.30 часа, в периода на провеждане на фестивала.

През утрешния ден, на фестивалната поляна, РЗИ - Стара Загора - Регионална здравна инспекция, съвместно с Община Стара Загора, ще предоставят услуги за анонимно и безплатно консултиране и изследване за ХИВ и хепатит Б и С.

Мобилният кабинет ще бъде на разположение от 16,30 до 19,00 часа.

Повече подробности за програмата и любопитна информация за Beerфеста са публикувани на страницата на фестивала в социалните мрежи.