Започна изграждането на тротоар и паркинг на ул. "Чудомир Топлодолски" пред училищните дворове на 89 ОУ д-р Христо Стамболски и 69 СУ "Димитър Маринов". На обекта се осъществява ежедневен контрол от служители от отдел "Инженерна инфраструктура и строителство". Това съобщи кметът на Район "Искър" Ясен Русев в личния си профил във Facebook в контекста на отчетените за седмица дейности.

"Колегите от отдел "Инженерна инфраструктура и строителство" извършиха проверка на хода на изграждане на новата сграда на 108 ДГ “Детско царство“– Филиал", сподели още той.

Русев допълни, че продължава работата по изграждане на спортна площадка в двора на 108 СУ "Никола Беловеждов", като на обекта се осъществява редовен контрол от служители на отдел "Инженерна инфраструктура и строителство".

Стартирало е и третото косене на тревните площи на територията на района.

Завършено е монтирането на антипаркинг елементи на новия тротоар, прилежащ до 21 ДГ “Ежко Бежко“ – Филиал, продължават дейностите по опресняване на пътната маркировка на територията на района, както и тези по почистване и подмяна на шахти на територията на района. На територията на целия район се извърши и поредно третиране с препарати против комари, разбрахме още от публикацията.

"Изготвихме писмо до Столична община с искане и предложение за оптимизиране на паркирането на ул. "Капитан Димитър Списаревски“ в района на блок 90 и блок 89 като е приложена схема с описан начин на паркиране от двете страни на улицата", пише още той.

Извършени са огледи на участъци от уличната мрежа с констатирани дефекти и проблеми и е завършено изкърпването на участъци с асфалтова настилка по бул. “Христофор Колумб", ул. 5039 и други.

"Продължава изпълнението на ремонтни работи на тротоари в района на блок 214, блок 215 и блок 216. Обектът се наблюдава ежедневно от служители от отдел "Инженерна инфраструктура и строителство". Изготвихме писмо до Столична община за ускоряване на процеса по ремонт на тротоарите и уличните платна на територията на район "Искър“, като на тези обекти възложител е Столична община", добави Русев.

И допълни: "Заедно с екипа ми направихме съвместна проверка на пешеходния подлез на гара "Искър“. Предприели сме действия по неговото почистване и поддръжка".

Русев споделя, че кметът на София Васил Терзиев е посетил район "Искър" , като е направена съвместна проверка на строежа на 108 ДГ - Филиал, както и на новоизграждащия се тротоар и паркинг на ул. "Чудомир Топлодолски".

"В село Бусманци се проведе традиционният курбан за здраве посветен на християнския празник “Свети дух". Благодаря на Частната професионална гимназия по дигитални науки СофтУни Будител за поканата да бъда част от тържествената церемония, на която бяха връчени дипломите на над 70 зрелостници" , пише още Ясен Русев.