Изграждането на новия корпус за първолаците на 126 ОУ “П. Ю. Тодоров" започна, научи Sofia24.bg. Премахната е вече старата малка сграда в двора на училището. На негово място ще бъде изграден компактен двуетажен корпус и салон за най-малките. С по три стаи на етаж и съобразяване с изискванията за достъпна среда ще се подобри значително комфорта и условията на учениците, както и на учебния процес в училището.

"Образователната програма на 126 ОУ “П. Ю. Тодоров" е синхронизирана с предстоящите строително-монтажни работи, за което благодаря на директора г-н Росен Димитров и на целия преподавателски колектив. Извинявам се на всички за бъдещите неудобства, които нормално съпътстват всеки строеж, но ще се опитаме да намалим колкото е възможно. Срокът за изпълнение е две години", заяви кметът на район "Триадица" Димитър Божилов.

От думите на кмета Божилов става ясно, че по проект са засегнати минимално количество дърветата.

"Най-знаковото от тях е дървото, отстоящо до настоящата сграда. Локацията попада в строителното петно, поради което за съжаление то ще бъде премахнато, а липсата му ще бъде отразена в компенсаторно озеленяване едно към пет. Отделно, високите дървета откъм ул. “Твърдишки проход" ще бъдат подрязани. От практиката знам, че ще има момент, в който няма да приличат на нищо, но природата ще възвърне короната и естествения им вид, справка - кавакът при бл. 11, който претърпя основна резитба, но сега цъфти и разлиства много по-жизнено отпреди", добави още районният кмет.