Започнахме изграждането на нов тротоар на ул."Самоков" в квартал “Изгрев". До броени дни, в участъка между ул."Русаля" и Автогара “Юг", ще се появи нов, красив, проходим и достъпен за хора с увреждания и майки с детски колички тротоар, както обещах на жителите на квартала в предизборната кампания. Това съобщи кметът на район "Изгрев" д-р Делян Георгиев в личния си профил във Facebook, видя Sofia24.bg.

"Десетилетия наред, инфраструктурата в района не е ремонтирана и обновявана, което ни изправя пред редица предизвикателства. През изминалия мандат, в една сложна, турбулентна обстановка, успяхме да направим максималното, за да подобрим градската среда в кварталите с ограничения финансов ресурс, с който разполагахме. Днес, когато София има възможност да бъде друга, продължаваме работа с много хъс и надежда, че в предстоящите четири години заедно със Столична община, Общинския съвет и кмета Васил Терзиев, ще успеем да променим чувствително и към по-добро междублоковите пространства, детските площадки, осветлението, улиците, пешеходната инфраструктура и много други.

Район “Изгрев" и столицата заслужават най-доброто. Ние сме готови да работим и знаем как, доказали сме го многократно!", добави още той.