Днес кметът на община Русе Пенчо Милков даде старт на мащабния основен ремонт на улиците "Плиска“, "Доростол“ и "Тулча“. Той бе придружен от заместник-кмета инж. Здравка Великова и инж. Юлиян Памуков, представител на фирмата изпълнител.

"Тези три ключови за града ни ремонта не само ще подобрят трафика и пешеходната безопасност, но и ще допринесат за по-добрата визия на Русе. Благодаря предварително на русенци за проявеното търпение, като съм сигурен, че временното им неудобство ще бъде краткотрайно, а резултатите ще отговарят на нуждите на всички граждани", заяви кметът.

Проектът включва цялостно преасфалтиране на пътното платно и обновяване на тротоарите от двете страни с цел подобряване на пътната инфраструктура и повишаване безопасността за жителите на Русе.

Улиците "Плиска“ и "Доростол“ са с приблизителна дължина от 1 600 м всяка, докато улица "Тулча“ е с дължина малко под 1 км. Ремонтните дейности на улица "Тулча“ ще обхванат участъка до кръговото кръстовище с ул. "Потсдам“, като в момента не се планира работа по ул. "Никола Петков“.

Очаква се ремонтът да приключи в срок от 90 дни, като кметът Пенчо Милков изрази увереност, че дейностите ще бъдат изпълнени качествено. Заместник-кметът инж. Великова увери, че не се планира пълно затваряне на улиците. Ако това се наложи, ще бъде за кратък период, като гражданите ще бъдат предварително уведомени.

Основният ремонт на трите улици се изпълнява със средства, отпуснати от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, както и със собствени средства от бюджета на Община Русе.