От началото на седмица се приемат плащания за данъка върху превозните средства за 2024 година, съобщават от Община Враца.

Длъжниците могат да погасяват задълженията си на касите на общинска данъчна администрация, както в брой, така и с карта чрез ПОС терминално устройство; по банков път, чрез всяка една от съществуващите банки на територията на страната с насочване  по сметката на Общината, обслужвана от Първа инвестиционна банка; чрез ПИН код, предоставен от Дирекция "Местни данъци и такси", както и на касите на пощенските станции и Изипей. Възможно е и дистанционното  плащане от страната и чужбина чрез банкови карти през виртуален ПОС терминал на страницата на Община Враца, секция Месни данъци и такси – Проверка и плащане на задължения. Създадена е възможност за плащане и с ПИК през страницата на НАП. На предплатилите за цялата година се прави отстъпка от  5 на сто.

За текущата година се приемат плащания и за патентен данък, данък върху таксиметров превоз на пътници и таксата за притежаване на куче.

Запазва се и редът за погасяване – системата покрива първо невнесените данъци за минали години.

Текущите задължения за данъка върху недвижимите имоти и таксата за битови отпадъци ще могат да се погасяват през месец февруари.