Запалиха светлините на коледната елха във Видин, предаде репортер на "Фокус“. На централния площад "Бдинци“ в дунавския град десетки деца, младежи и възрастни бяха дошли да споделят атмосферата на празничното запалване на светлините на коледната елха.

На открита сцена първи излязоха музикантите от Градски духов оркестър, които изпълниха коледни песни. След тях с песни, танци и стихчета се представиха малчуганите от детска градина "Славейче“ и възпитаниците на училището по изкуствата "Св. св. Кирил и Методий“.

С много възторг и нетърпение децата посрещнаха Дядо Коледа и Снежанка и  всички заедно отброиха последните секунди до запалването на светлините на коледната елха и красива заря озари небето над Видин. Видинските деца се  снимаха с белобрадия старец и да получиха подаръци.

За поредна година до коледната елха се намира къщичката на Дядо Коледа, където всеки може да се забавлява и снима. В атрактивните дървени къщички, разположени на площад "Бдинци“, жителите и гостите на Видин могат да опитат вкусни коледни изкушения. Коледният базар на местни ще продължи до 2 януари 2024 г.

С днешния празник бе поставено началото на богатата коледно-новогодишната програма на Община Видин.