Бръснарница в бургаския ж.к. "Зорница“ е била атакувана в първия ден на новата година, съобщиха работещи в нея пред "Фокус". След счуване на стъкло помещението е било залято със запалителна течност. Пламъците са нанесли щети за десетки хиляди левове.

Собственикът на салона е убеден, че знае кой стои зад палежа. Единият от извършителите вече е задържан. По наша информация подпалвачът се казва Иван Иванов и е познайник на полицията.  От Районната прокуратура в Бургас потвърдиха, че е задържан за срок до 72 час мъж с инициали И.И.. От там съобщиха, че са извършени оглед на местопроизшествието и разпити. Конкретно лице е разпитано в качеството на свидетел. Полицейските служители продължават работата си за установяване на поръчител на осъщественото престъпно деяние.    

Собственикът на бръснарницата посочва като поръчител мъж с инициали Д.Б. Според него сегашният палеж е свързан с друг от първите часове на 2023 година. Тогава е изпепелен друг негов бизнес – обект за турска кухня до Механотехникума в Бургас.